Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » Украинската полиция възбуди наказателно дело заради масовото струпване на хора на Великден в Святогорската Лавра на РПЦвУ

Украинската полиция възбуди наказателно дело заради масовото струпване на хора на Великден в Святогорската Лавра на РПЦвУ


Превод: Соня Димитрова

Украинската полиция започна наказателно производство във връзка с неспазването на карантината в Святогорската Свято-Успенска Лавра на Руската Църква в Украйна, където за пасхалното богослужение пристигнаха над триста души. Това съобщи на 19 април 2020 г. Українська правда, позовавайки се на Донецкото областно управление на полицията.

Поклонниците не са спазвали социална дистанция и други правила на карантината. С това са били нарушени санитарните норми за предотвратяване на инфекциозните заболявания.

По-голямата част от вярващите, които са отишли на църква за богослужението в Лаврата в нощта на 18 срещу 19 април 2020, не са имали никакви средства за защита срещу коронавируса.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal