Начало » Новини » Светът » Указания на Министерството на образованието на Гърция за Рамазана въз основа на ограничителните мерки

Указания на Министерството на образованието на Гърция за Рамазана въз основа на ограничителните мерки

Превод: Йордан Георгиев
Указания относно изпълняването на религиозните задължения на мюсюлманите по време на Рамазана издаде днес на 23 април 2020 г. Министерството на образованието и вероизповеданията на Гърция.
Компетентното министерство напомня, че въз основа на Общото Министерско Решение от 16 април 2020 г. се забранява „пристъпването на физически лица във всички места за поклонение (почит) на всички религиозни общности, включително и на джамиите“. Следователно „молитвите по време на Рамазана“, за времето когато са в сила ограничителните мерки „могат да се изпълняват вкъщи“, както заявяват от Министерството.

Също така, подчертава, че „няма да бъдат предоставени безплатно места в Атина или в други общини в страната за извършването на молитвата за големия празник в края на мюсюлманския пост за Рамазана“, в рамките на забраната за всякакъв вид изяви и религиозни ритуали.
Остава да видим, как ще се опази спазването на тези указания на министерството, за да се избегнат събиранията така, както се заявява в същото комюнике на Министерството „същото направиха евреите за празника Пессах и Християните за празника Пасха“.
Източник: Ορθοδοξία INFO
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal