Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » УЖАСЯВАЩО: Свещеник, извършвал тайни богослужения в присъствието на енориаши в дома си, почина от коронавирус COVID-19

УЖАСЯВАЩО: Свещеник, извършвал тайни богослужения в присъствието на енориаши в дома си, почина от коронавирус COVID-19


Превод: Соня Димитрова

През изминалото денонощие в Тернопилска област почина свещеник от Руската Църква в Украйна. Той извършвал тайни богослужения в дома си.

Според Шумската районна държавна администрация тестът за коронавирус е бил направен на свещенослужителя от село Потуторив още докато е бил жив.

Свещеникът Иван Хородински е бил на 55 години. Енорията му е била в село Потуторив, Шумско благочиние на РПЦвУ.

Виталий Кудлак, ръководител на Шумската РДА, разказа, че свещеникът, въпреки карантината и проведените разговори на чиновниците с духовенството, тайно е извършвал богослужения в присъствието на енориаши.

«Той е извършвал служби в частния си дом. Ето защо днес нашите лекари извършиха огромна работа, а други лекари се заеха с установяването на кръга от контактни лица, за да им направят тестове» – каза той.

В Тернопилска област има потвърдени 664 случая на коронавирус, 12 са починалите, а оздравелите са 74. През последното денонощие са регистрирани 52 нови случая.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal