Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » ТРЕВОЖНО: Четири коли на «Бърза помощ» за 2 часа | Какво става в Киево-Печерската Лавра? (VIDEO)

ТРЕВОЖНО: Четири коли на «Бърза помощ» за 2 часа | Какво става в Киево-Печерската Лавра? (VIDEO)

Порталът на Киево-Печерската Лавра

 Превод: Соня Димитрова

За никого вече не е новина, че Киево-Печерската Лавра е под карантина заради избухването на коронавирусна инфекция.

Но вечерта на 16 април в близост до Лаврата бяха забелязани няколко автомобила на «Бърза помощ», които извозваха болни, съобщава Інформаційний навігатор.


«Изглежда, че в Лаврата сега изобщо не е весело – 4 «Бърза помощ» за два часа. И постоянно карат някого на някъде», – се казва в съобщението.Както вече Ви съобщихмеот Doxologia InfoNews в края на март 2020 г. в една от инфекциозните болници на Киев започнаха да приемат монаси от Киево-Печерската лавра със симптоми на пневмония и съмнение за коронавирус. В началото на април  стана известно, че игуменът на Киево-Печерската Лавра Павло (Лебид) е заразен с новия коронавирус. Преди това Митрополитът критикуваше въведените в Украйна строги мерки за ограничаването на разпространението на вируса и призоваваше вярващите да ходят на църква, да се причастяват и да причастяват децата си. На 08 април вече и 30 от обитателите на Лаврата бяха със симптоми на коронавирус. В Лаврата започнаха да отслужват богослуженията при затворени врата, без присъствието на вярващите. Карантинните мерки бяха засилени, но на 12 април се появи информация за първия починал – Архимандрит Нектарий. Към 14 април в Лаврата вече имаше над 90 потвърдени случаи на инфектирани с коронавирус COVID-19.  Днес стана известно, че ректорът, 3 преподаватели и 16 студента от Киевската Духовна академия и семинария, която се намира на територията на Лаврата, също са се заразили с коронавирус.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal