СЪОБЩЕНИЕ на Doxologia INFONEWS във връзка с изказванията на православните талибани в България

Автор: Doxologia INFONEWS

Скъпи читатели, спомняте си, че преди време публикувахме под формата на списък имената на едни от най-активните християно-талибани в България, които по цял ден хулят, заплашват и осмиват различни хора, сред които достойни Патриарси, Епископи, клирици и вярващи от Православната Христова Църква. Този списък беше подкрепен с множество снимки на техни изказвания в социалните мрежи и медиите, за да видят хората що за злоба, фанатизъм и разделения се сее в Православната Църква в България от християно-талибаните.

Някои хора се зарадваха на този списък с имена и снимки, тъй като някои от талибаните в списъка извършваха прикрито и лукаво своята талибанска дейност, подмамвайки останалите с мили думи, а хората не знаеха, че и сред усмихнатите и любезните хора в Църквата има такива вълци в овчи кожи. Хората се зарадваха, че им отворихме очите за това кои са прикритите талибани сред тях.

Други хора се подразниха след публикуването на този списък, като получихме доста съобщения от тях с въпроси от рода на „Защо е нужно да се занимавате с някакви си откачалки и да си губите времето за тях?“. Доста хора ни писаха: „Няма оправия за тях. Не им обръщайте внимание!“

Оказа се обаче нещо съвсем друго. Списъкът имаше изключително положителен ефект и за двете страни: и за фанатиците, и за християните.

Една немалка част от споменатите в списъка християно-талибани (тогава, а днес вече – християни) се промениха към по-добро. Това е видно от техните изказвания, от техните дела. Казано е: по плодовете им ще ги познаете.

В тази връзка решихме да премахнем целия списък с имената, тъй като от този списък само една малка част продължават да сеят разделения, а от снимките на изказванията премахнахме само тези изказвания, на които авторите им вече не са онези същите фанатици, които бяха тогава когато публикувахме списъка. Ще продължаваме да премахваме изказвания на автори, които осъзнават, че грешат, и престават да злословят и хулят.

Снимките с изказванията на тези хора, които продължават да сеят разделения и омраза, ще останат публикувани и ще се попълват с нови техни изказвания. Смятаме, че ако един талибан се смята за личност с достойнство, то тогава той не би се притеснявал негово изказване да бъде публикувано някъде, дори и то да е родено от нечистотията на сърцето му.

Братя и сестри, от Doxologia INFONEWS ви призоваваме: крайно време е да започнем да работим по своята промяна към по-добро. Да спрем да хулим и обиждаме хората. Трябва да се обичаме, да имаме мир помежду си и да бъдем единни. Особено щом сме православни християни и членове на Светата Христова Църква.

ПАСХАЛНАТА РАДОСТ ДА ПРЕБЪДЕ В НАШИТЕ СЪРЦА!

СЛАВА НА БОГА ЗА ВСИЧКО!

С много любов: екипът на Doxologia INFONEWS

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal