Начало » Новини » Светът » Схиигумен от Московската Патриаршия прокълна хората, които призовават за затваряне на храмовете поради пандемията от коронавирус (VIDEO)

Схиигумен от Московската Патриаршия прокълна хората, които призовават за затваряне на храмовете поради пандемията от коронавирус (VIDEO)

Превод: Соня Димитрова
 
Схиигуменът на Среднеуралския женски Монастир на Московската Патриаршия в Свердловска област отец Сергий (Николай Романов) прокле хората, които заради пандемията от коронавирус COVID-19 призовават да не се посещават храмовете, но да се затворят.
 
По време на проповедта си Схиигумен Сергий нарече пандемията несъществуващаи освен това призова хората да излизат навън, без да се страхуват от полицията и Руската гвардия, и да садят картофи, докато не е настанал глад. За това съобщава агенция УНІАН.
 
 
Отец Сергий счита, че целта била да се вкарат руснаците в «електронния лагер на Сатаната», «те са беззаконно затворени под самоизолация», а «светската болница се поставя над Църквата, която изцерява всички болести».
 
«Богоборческите власти заедно с предшественика на Антихриста затварят храмове под прикритието на псевдо-пандемия» – заяви той в речта си.
 
Отецът предположил, че страдащите от «старчески маразъм, пандемия и духовна проказа» трябвало да бъдат изселени в Република Биробеджан, или на остров Мартиника, или на остров Спинелонга.
 
«Всеки, който посегне да затвори храмовете, нека той и цялото му семейство да бъдат проклети!» – заяви отец Сергий.
 
Отбелязва се, че отец Сергий е изповедник на известни хора в Русия. Например миналата година неведнъж го е посещавала «бившата прокурорка» на Крим Наталия Поклонская.
 
Ще припомним, че по-рано отец Сергей проведе ритуал на прогонване на «компютърния демон и призрака на мрака iPhone».
 
Схиигуменът, според Между строк, също много пъти е заявявал в проповедите си, че „Антихристът ще дойде от Русия и той ще бъде двойник на Владимир Путин“.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal