Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Серафимо-Дивеевският Монастир е затворен за поклонници поради заплахата от разпространение на коронавирус COVID-19

Серафимо-Дивеевският Монастир е затворен за поклонници поради заплахата от разпространение на коронавирус COVID-19


Превод: Александър Иванов

Властите в Нижегородска област ограничават достъпа до село Дивеево поради заплахата от разпространение на коронавирус COVID-19.

Пресслужбата на областното управление съобщи в четвъртък на 16 април 2020 г., че Серафимо-Дивеевският Свято-Троицки Монастир (РПЦ-МП) също е затворен за поклонници.

Влизането на територията на село Дивеево е забранено до 30 април 2020 г. Разрешен е достъпът само за тези, които имат постоянна или временна регистрация в Дивеево; за тези, които притежават недвижими имоти там, както и за граждани, които минават транзит.

Губернаторът на Нижегородска област Глеб Никитин се обърна към всички православни вярващи:

Молим вярващите да се въздържат от пътуване до Дивеево през тези дни. Дори и да стигнете до селото, достъпът до Монастира ще бъде забранен. Към момента няма случаи на инфектирани с коронавирус в селото. В нашите ръце е да защитим жителите от тази напаст.

Спомнете си за Преподобни Серафим Саровски, който живя в уединение години наред. Молете се у дома, не излизайте навън, останете насаме със себе си.

Колкото повече хора следват тези прости правила, толкова по-скоро всички ограничения ще бъдат отменени.“ – се казва в изявлението.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal