Начало » Новини » Светът » Светият Огън пристигна в Северна Македония

Светият Огън пристигна в Северна Македония

 
 
Автор: Doxologia INFONEWS

Въпреки сложната ситуация поради разпространението на коронавируса и затворените държавни граници, в знак на голямото приятелство между македонския народ и гръцкия народ през тази година, за радост и подкрепа на вярващите християни, Светият Огън пристигна в Република Северна Македония. За това съобщава Бигорската Свещена Обител.
 
Светият Огън беше приет от летището в Атина и донесен на летището в Скопие, където правителствени служители го взеха и го предадоха на непризнатата, съгласно Свещените Канони, Църква в Северна Македония, за която се очаква в най-скоро време получаването на Томос за Автокефалия от Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.
 
В Република Северна Македония Светият Огън за първи път пристига на Пасха през 2009 г. благодарение на Игумена на Бигорския Монастир Архимандрит Партений, който организира всичко това. По-нататък с това се заемат гръцки приятели на Църквата в Северна Македония.
 
Архиепископ Стефан, Предстоятелят на непризнатата все още Църква в Северна Македония, предаде своите благодарности: „Благодарим на гръцката държава, че ни позволи при тези трудни за целия свят обстоятелства да получим благословението на Светия огън от Йерусалим. За нас това е духовна опора и голяма радост в навечерието на празника на Христовото Възкресение. Христос Воскресе!“.
 
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal