Начало » Новини » Светът » Руският Митрополит Онуфрий ръкоположил олигарха Вадим Новински за дякон – съобщават източници от Руската Църква в Украйна

Руският Митрополит Онуфрий ръкоположил олигарха Вадим Новински за дякон – съобщават източници от Руската Църква в Украйна

Превод: Соня Димитрова
Когато свещениците стават милиардери, това е често срещано явление. Но когато милиардерите стават свещеници, без да се разделят с бизнеса си – това е рядкост.
Едновременно няколко несвързани между себе си източници на Cerkvarium съобщиха, че на Великден митрополит Онуфрий е ръкоположил известния народен депутат и олигарх Вадим Новински за дякон на УПЦ МП (Руска Църква в Украйна – РПЦвУ). В частна кореспонденция със свещеници, според нашите източници, Новински вече се подписвал като «дякон Вадим». Но самият Новински не е съобщавал за събитието.
Ще отбележим, че Руският Митрополит Онуфрий отслужи Литургия на Великден в домашния храм на собствената си резиденция в Теофания. Но така и не бе публикувано видео или фоторепортаж от богослужението. Предполагаме, че олигархът е бил ръкоположен по време на Великденската Литургия от самия Митрополит Онуфрий при минимален брой свидетели.
Ще припомним, че преди година Митрополит Онуфрий ръкоположи за дякон Олексий Пертин, генерален директор на Смарт-холдинг. Смарт-холдинг е част от бизнес империята на олигарха Вадим Новински. Cerkvarium очаква официално потвърждение на тази информация и ще следи ситуацията.
ОБНОВЕНО: Информацията бе потвърдена, при това ръкоположението е било извършено не на Великден, а на Свето Благовещение на 07 април 2020 г. по ст. стил.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal