Руският Епископ в Единец и Бричени Никодим е инфектиран с коронавирус COVID-19


Превод: Соня Димитрова

Руският Епископ в Единец и Бричени г-н Никодим (Руска Църква в Молдова – РПЦвМ) беше хоспитализиран с коронавирус в инфекциозната болница «Toma Ciorbă» на територията на Молдова. Това стана известно на медиите на 16 април 2020 г., пише NewsMaker, като се позовава на Адриан Котеля, говорител на Руската Митрополия в Единец и Бричени.

«За съжаление великденските празници ще преминат без участието на Епископа, тъй като той е болен. Къде и как се е заразил с вируса COVID-19 не се знае със сигурност. Мога само да констатирам: след въвеждането на извънредната ситуация в Молдова, Епископът е отслужил няколко богослужения в Монастирите на Руската Митрополия в Единец.» – заяви Котеля.

«След това Епископът е отишъл на гости в Оргеевски район. Но научихме, че в петък, 10 април 2020 г., Епископ Никодим се е почувствал зле и е бил хоспитализиран в инфекциозната болница «Toma Ciorbă» с подозрение за COVID-19. Диагнозата беше потвърдена. Днес състоянието му е задоволително, ние се молим за бързото му възстановяване.» – отбеляза Котеля.

Източник: Credo.Press

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal