Начало » Разни » COVID-19 » Русенският Митрополит Наум: Призоваваме всички да бъдат отговорни граждани, като се въздържат от посещаване на храмовете в периода на пандемията коронавирус

Русенският Митрополит Наум: Призоваваме всички да бъдат отговорни граждани, като се въздържат от посещаване на храмовете в периода на пандемията коронавирус


Автор: Митрополит на Русе г-н Наум

Обични в Господа братя и сестри,

Във връзка с предстоящите предпасхални и Пасхални празници, отечески призоваваме миряните от Русенска епархия, както и всички наши приятели и духовни чада, да бъдат отговорни граждани, като се въздържат от посещение в църковните храмове, следвайки в молитвата си да бъдат съпричастни с богослуженията излъчвани по електронните медии.

Нека онези християни, които имат съществена необходимост от приемане на св. причастие, предварително да уведомят за това своя енорийски свещеник, като изрично трябва да напомним, че св. причастие не е „обичаен ритуал”, а християнски акт, към който трябва да се пристъпи след нужната подготовка и тайнството „Изповед”.

Обични в Господа братя и сестри, всички сме призвани да се съобразим с наложените изисквания от българското правителство, защото така ще защитим себе си и околните от разпространението на смъртоностната зараза, върлуваща из целия свят.

Нека бъдем разумни граждани и християни, като ограничавайки своето принципно неотменно присъствие в храма, спомогнем за това да посрещнем още много бъдещи Цветници и Великдени в здраве и бодър дух!

Божието благословение да бъде с всички нас, амин!


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal