Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » Ректорът на Киевската Духовна Академия и Семинария се е излекувал от коронавируса

Ректорът на Киевската Духовна Академия и Семинария се е излекувал от коронавируса


Превод: Соня Димитрова

Ректорът на Киевската Духовна Академия и Семинария Епископ Белогородски Силвестър (Стойчев) (РПЦвУ) съобщи на 28 април 2020 г., че се е излекувал от коронавируса, предава Credo.Press.

«По Божията милост болестта не получи сериозно развитие и благодарение на препоръките на лекарите успях да се справя с нея доста бързо. След десет дни лечение отново преминах PCR тест. Оказа се отрицателен. Въпреки това все още е необходимо да спазвам карантинния режим» – написа Йерархът в своя Facebook профил.

Той оцени ситуацията в духовните училища в Киев като оптимистична: «Онези, които бяха диагностицирани с коронавирусна инфекция, или вече са оздравели, или са в процес на възстановяване. В най-скоро време ще бъде направено повторно тестуване, което ще ни позволи да говорим по-конкретно за ситуацията в Академията и Семинарията».

Епископ Силвестър съобщи за болестта си на 17 април, на Разпети петък, като поиска прошка от всички, за които е могъл да стане неволен източник на зараза.

Според последните данни на Министерството на здравеопазването на Украйна в страната има над 9 хиляди лабораторно потвърдени случая на коронавирусна инфекция, което е десет пъти по-малко от съответния показател в Русия (разликата в броя на населението е три пъти и половина).

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal