Протодякон на Руската Задгранична Църква почина от коронавирус COVID-19

Превод: Александър Иванов
На 10 април 2020 г. протодяконът на Руската Задгранична Църква (РПЦЗ) отец Александър Гусев почина от коронавирус COVID-19 в навечерието на 58-ия си рожден ден. За това съобщава Интерфакс.
Отец Александър е служил в Храма на Светите Царствени Мъченици в град Рино, американския щат Невада, където е работил и като помощник в местната болница.
Преди седмица му беше поставена диагнозата коронавирус с придружаваща пневмония.
Покойникът оставя след себе си своята майка Лидия, съпругата Мария и сина си Александър.
Бог да упокои душата на отец Александър!
Коментар на Doxologia INFONEWS:
Дано не се стигне дотук и в България, да умират клирици от коронавирус, само и само, за да се угоди на извратените възгледи на Ловчанския Митрополит Гавриил, според когото е по-добре храмовете в България да са отворени и богослуженията да се отслужват в присъствието на вярващите, а със свещениците по храмовете да става каквото ще.
За Митрополит Гавриил и Свещения Синод на Българската Патриаршия е по-важно храмовете да са отворени за една шепа фанатици, които издигат храмовете в култ, отколкото да се запази животът и здравето на клириците в България. Дано Господ по-скоро да изчисти Българската Църква от безбожниците, които са се настанили в нея и не им пука за живота и здравето на хората.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal