Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Призивите за саботиране на карантината на Великден са диверсия на РПЦ-ФСБ

Призивите за саботиране на карантината на Великден са диверсия на РПЦ-ФСБ


Превод: Соня Димитрова

Призивите да се игнорират препоръките на украинските власти за противодействие на разпространението на коронавируса все по-често се чуват от устата на свещеници от РПЦ.

Протоиереят на РПЦ Андрей Ткачьов разкритикува идеята на украинските чиновници за «Великден вкъщи» в интервю за «Царьград ТВ». Според клирика дори в обсадения Ленинград и в Москва по време на холерата храмовете са били отворени. И профилактичният проект, предложен на украинците, може да доведе до крах на християнството. «Великден е празник на победата над смъртта. И никой никога няма да повярва на човек, който се страхува от смъртта, че Христос Воскресе», – заяви протоиерей Андрей.

Можем да се посмеем, че свещеникът от РПЦ искрено счита Украйна за духовна територия на Московската църква и затова се чувства в правото си да раздава странни препоръки на вярващите украинци.

Допускаме, че аргументите на Андрей Ткачьов наистина произтичат от Писанието. Както се казва в Библията: Матей. 17:20 «А Исус им рече: поради вашето неверие; защото истина ви казвам, ако имате вяра колкото синапово зърно, ще речете на тая планина: премести се от тука там, и тя ще се премести; и нищо няма да бъде за вас невъзможно».

Ако е така, протойереят може би допуска, че не всички вярващи в РПЦвЦ имат тази вяра колкото синапово семе. Така че, той трябва да осъзнава, че напълването на храмовете с хора по Великден ще доведе до разпространението на коронавируса.

А това вече е истинска диверсия от РПЦ-ФСБ, чиято задача е да разпространява коронавируса в максимална степен по територията на Украйна, за да отслаби нашата страна морално и икономически. Киево-Печерската и Почаевската лавра вече са се превърнали в огнища на болестта. Дяконът на РПЦ Андрей Кураев вече съобщава за над петдесет болни сред живеещите в Печерската лавра. Един от тях е и игуменът митрополит Павло (Лебид), който в своето видео обръщане противоречи сам на себе си. И въпреки призивите на своя началник, патриарх Кирил Московски, да се пазят вярващите от заразяване с вируса (които той направи не по собствена воля, а за да бъде в крак със своя конкурент, митрополит Тихон), клирът на РПЦвУ продължава предизвикателно да нарушава карантината.

Тези от нас, които осъзнават собствената си отговорност за своето здраве, здравето на семейството си, здравето на милиони сънародници, трябва да помнят обръщението на първия заместник на главата на Синодалното управление на военното духовенство на Православната църква на Украйна, протоиерей Тарас Мелник, който с благословията на Негово Блаженство Предстоятелят на ПЦУ Епифаний заяви в интервю за «5 Канал», че победата над епидемията се състои от петдесет процента вяра и молитва и петдесет процента реални профилактични действия.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal