Начало » Разни » COVID-19 » Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис: Не е в опасност нашата вяра, а здравето на вярващите | VIDEO

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис: Не е в опасност нашата вяра, а здравето на вярващите | VIDEO


Превод: Йордан Георгиев

Министър-председателят на Гърция г-н Кирикос Мицотакис в своето телевизионно послание към гръцкия народ, което отправи на 13 април 2020 г. във връзка с Великата седмица, заяви, че вярващите през тази седмица на Христовите страдания са изправени пред някои трудности и саможертви.

«Тази Пасха ще я запомним като Пасхата на Любовта. Също и Пасхата на отговорността. Ще я прекараме разделени от нашите любими хора. И далече, може би от нашите родни места, както и без поклонение в църквите. Зная, че това е много трудно», заяви г-н Мицотакис.


Мицотакис подчерта, също и необходимостта от послушание към строгите мерки, защото «не е в опасност нашата вяра, а животът на вярващите. Така обаче ще оправдаем и истинското послание на този Велик празник – победата на живота над смъртта».

Той подчерта за големите саможертви на вярващите в Гърция, които са направили, оставайки си вкъщи и проявявайки послушание към Църквата и държавните мерки.

Той даде кураж на православните гърци, заявявайки, че все още войната с коронавируса не е спечелена, но подчерта, че случаите на заболели с коронавирус драстично намаляват, както и броят на тези, които са в интензивните отделения на болниците. Затова ще продължим по този правилен път, който сме поели от началото на месец март, за да спечелим тази война много скоро. Той заяви също, че ще бъде лекомислено от страна на правителството да се разслабват мерките, както това го правят в някои страни.

Кириакос Мицотакис заяви, че връщането към нормалния начин живот ще става постепенно и на части, но само тогава, когато това е подплатено със сигурни научни доказателства, че е възможно.

Създадохме за 5 седмици една нова и модерна здравна система, която реформирахме десетилетия.

Той насърчи и учениците, които се обучават дистанционно, поздрави всички лекари, медицински сестри и всички, които са на първа линия и помагат за справяне с тази хуманитарна криза.

Кириакос Мицотакис заяви, че със сигурност икономическата тежест от последващата икономическа криза ще бъде разпределена справедливо между всички – държава, общини, юридически лица и физически лица.

«Април е най-кризисният месец, както бях заявил преди време. А днес ви казвам, че Великата седмица е най-кризисната седмица от борбата ни с коронавируса. Тази година всеки от нас дава своята жертва, чрез преживяване на страданията, за да премине Голготата на пандемията за да стигнем и до Възкресението… Нека проявим смирение и да преодолеем това изпитание. Нека да си останем вкъщи. Ако си останем вкъщи, ще излезнем победители», заяви към края г-н Мицотакис.Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal