Премиера на документалния филм на ПЦУ «Аз съм свещеник» (VIDEO)


Превод: Соня Димитрова

Съвсем скоро на YouTube канала на Православната Църква на Украйна ще излезе първата част на документалната поредица «Аз съм свещеник». Тийзърът вече е достъпен за гледане.


Поредицата има за цел да разкаже за живота и служението на свещениците на поместната Украинска Православна Църква от различни краища на страната. Това са историите на хора, които са близо до нас: и в празници и весели дни, и в трудни и скръбни моменти.

Това са истории за необикновени обикновени хора, които излъчват лъчи надежда и любов, разговорите с тях ни изпълват с жизнени сили, а тяхната откритост и искреност помагат на нашата  вяра да става още по-дълбока и силна.

Първата серия е заснета в края на лятото – началото на есента миналата година. През пролетта се е планирало да бъдат заснети още 4 истории, но карантината внася корекции и работата е поставена на пауза.

В този труден период е нужна духовна подкрепа и като никога досега на всички нас ни трябват светли истории, затова е решено да не се чака, а в най-скоро да започне демонстрацията на сериала. Засега всяка седмица ще се показва по една серия. Авторите се надяват, че все пак ще успеят да покажат целия сериал и именно така, както е бил замислен.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal