Президентът на Украйна: Тълпите на Великден са пряк начин да се разболеете и да заразите близките си


Превод: Соня Димитрова

Църквите в Украйна се подготвят за богослужения онлайн, а украинците вече са поръчали над 14 000 колети с посветени козунаци, които ще бъдат доставени тази седмица.

При това повечето хора се съобразиха с карантинните изисквания – за празнуването на католическия Великден и Цветница в храмовете дойдоха около 126 000 украинци, за сравнение миналата година е имало приблизително 3 милиона души, съобщи пресслужбата на украинския президент.

В същото време за нарушения на карантинните мерки по време на богослуженията Националната полиция е съставила административни протоколи в седем области.

«Тези цифри показват, че много свещенослужители и енориаши осъзнават страшната опасност каквато е коронавирусната епидемия. Всеки ден при нас се заразяват вече не десетки, а стотици. И събиранията, тълпите по Великденските празници са пряк начин сами да се разболеете и да заразите близките си. Ето защо новият формат на Великден тази година е истинска проява на любов към ближния», – подчерта президентът на Украйна Володимир Зеленски.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal