Президентът на Украйна: От поведението ви на Великден зависи продължителността на карантината


Превод: Соня Димитрова

Промяната на традициите в името на нашата собствена безопасност са проява на зрелостта и мъдростта на нацията.

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в обръщението си към украинците.

«Ситуацията показва, че вашата националност, пол или вероизповедание не са важни за коронавируса. Ситуацията доказва, че не можем да се отнасяме лекомислено към болестта. Затова още веднъж ви призовавам да бъдете вкъщи за Великденските празници. И се радвам, че според социологическите проучвания почти 90% от украинците планират именно така да направят» – отбеляза държавният глава.

Според него има споразумения с украинските медийни групи, благодарение на които по украинските телевизионни канали ще може да се гледат преките излъчвания на богослуженията от всички храмове.

«Всеки от нас разбира, че тази година ще трябва да променим традициите. И ще го направим в името на собствената си сигурност – а това е зрелостта и мъдростта на нацията. От поведението ни на Великден, от нашата дисциплина ще зависят по-нататъшните срокове на карантината. Както казах по-рано – всички искаме да се справим с болестта възможно най-скоро, да имаме хубаво и традиционно лято. Така че нека заедно да се постараем заради общата ни цел и да отпразнуваме Великден вкъщи» – подчерта президентът.

Той също така акцентира, че става дума не само за освещаването на кошниците, но и за традиционните пикници и ходенето на гости.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal