Пред входа на храм на РПЦвУ в Днипро изкопаха ров заради нарушаване на карантината


Превод: Соня Димитрова

Пред входа на един от храмовете (РПЦвУ) в град Днипро се появи дълбок ров, защото свещеникът наруши постановление на местните власти.

За това съобщи заместник-кметът на Днипро Михайло Лисенко на страницата си в социалните мрежи.

По думите му ровът е изкопан пред храма на ул. «Михайло Паникаха».

На Цветница тук беше нарушено постановлението на градските власти – свещеникът направи масово богослужение и причасти хората с една лъжичка.

«На събитието, което се проведе тази неделя, беше извършено следното: служителят на култа, при голямо струпване на хора, с използването на една лъжичка и на една чаша за всички, напълваше устата и устните кухини на благочестивите и кротки миряни» – отбеляза Лисенко.


Той подчерта, че около 300 енориаши са се причастявали от една лъжичка и една чаша.

«Снощи върху мене слезе дух. Да, техническият дух на водоснабдяването. Духът ми съобщи, че най-вероятно край този храм, на дълбочина метър и половина е потекло миро от студеновалцувана тръба с диаметър 150 мм. Единствено с благи намерения и праведни подбуди аз реших да изкопая тази тръба, за да отделя семената от плевелите» – добавя зам.-кметът.

Той също така съобщава, че по време на разкопаването на рова уж били открити снаряди от Втората световна война. В момента там работят спасители, а ровът е ограден.


Лисенко призовава представителите на всички вероизповедания да спазват карантината и да се въздържат от провеждане на масови събития, за да не застрашават хората.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal