Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Украйна » Предстоятелят на Православната Църква в Украйна възглави Литургията на празника Благовещение на Пресвета Богородица (стар стил)

Предстоятелят на Православната Църква в Украйна възглави Литургията на празника Благовещение на Пресвета Богородица (стар стил)


Превод: Соня Димитрова

На 7 април Православната църква отбелязва големия дванадесети празник – Благовещение на Пресвета Богородица (Украинската Православна църква служи според юлианския календар, т.нар. стар стил – бел.прев.). За Видубицкия манастир този празник е и престолен, тъй като един от храмовете на манастира е осветен в чест на Благовещение на Пресвета Богородица.

Храмът «Св. Благовещение» се намира на втория етаж на събора «Свети Михаил».По случай празника, на 7 април 2020 г., Блаженият митрополит Киевски и на цяла Украйна Епифаний оглави Божествената литургия в храма «Св. Благовещение» на Киево-Видубицкия манастир.

В навечерието, на 6 април, Предстоятелят на Поместната Украинска Православна Църква извърши в този храм Всенощно бдение с лития. Заедно с Негово Блаженство съслужи и духовенството на манастира.

За пореден път след литургията прозвуча всеукраинската молитва за прекратяване на мора 
(епидемията).Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal