Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Румъния » ПОКЛОН: Румънският Патриарх Даниил дари над 2000 евро от заплатата си за закупуване на защитна екипировка срещу коронавирус

ПОКЛОН: Румънският Патриарх Даниил дари над 2000 евро от заплатата си за закупуване на защитна екипировка срещу коронавирус


Превод: Александър Иванов

В понеделник на 30 март 2020 г. Негово Блаженство Архиепископът на Букурещ, Митрополитът на Унгровлахия, Патриархът на Румъния, Наместникът на Трона на Кесария Кападокийска г-н г-н Даниил дари  над 2000 евро от заплатата си за закупуване на защитна екипировка срещу коронавирус за доброволците, участващи в социалната кампания „Помощ с радост“ към Румънската Патриаршия, насочена към оказване на помощ на карантинирани пациенти в цяла Румъния. За това съобщава Basilica.ro.

Парите ще осигурят на доброволците необходимото оборудване за подпомагане на уязвимите сред тях.

От началото на разпространението на пандемията COVID-19, много от Митрополиите на Румънската Патриаршия, вкл. и Архиепископията в Букурещ участват в борбата срещу разпространението на коронавируса чрез молитви, духовни съвети, храна и разнообразна финансова и духовна подкрепа.

Румънската Патриаршия си сътрудничи с лечебните заведения на няколко нива: духовни консултации, кръводаряване, дарения на медицинско оборудване, мебели и др.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal