Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Грузия » Обръщение на Негово Блаженство Архиепископа на Мцхета и Тбилиси, и Католикос-Патриарха на цяла Грузия, Митрополита на Бицхвинта и на Цхуми–Абхазия г-н г-н Илия II към паството (01.04.2020)

Обръщение на Негово Блаженство Архиепископа на Мцхета и Тбилиси, и Католикос-Патриарха на цяла Грузия, Митрополита на Бицхвинта и на Цхуми–Абхазия г-н г-н Илия II към паството (01.04.2020)


Обръщение на Негово Блаженство Архиепископа на Мцхета и Тбилиси, и Католикос-Патриарха на цяла Грузия, Митрополита на Бицхвинта и на Цхуми–Абхазия г-н г-н Илия II към паството (01.04.2020)

Превод: Давид Чикваидзе

Всеки човек по време на изпитанието търси спасение и утеха. Днес, когато нова коронавирусна инфекция представлява заплаха за живота на населението, естествено е, че енориашите са намерили надежда в Бога и са готови да отидат на църква.

Духовната храна е толкова важна за вярващите, колкото и телесната. Следователно, няма да е възможно да се затворят вратите на храмовете и те ще бъдат отворени за тези, които желаят да отидат на църквите, за да получат Господнята Благодат и да станат духовно укрепени.

Извършването на богослужението е неделимо от задълженията на духовниците и има особено значение и необходимост за целия народ.

Във връзка с това обстоятелство искам да се свържа с вас, моите духовни чеда, и да ви помоля да изпълните следното:

докато тестът премине, следвайте всички препоръки;

винаги поддържайте дистанция, когато общувате с хората, както в църквите, така и в дворовете им;

по време на Божествената Литургия (и други служби) духовниците, певците и иподяконите да бъдат в храмовете, а на само малък брой от енориашите е разрешено да присъстват в големите катедрални храмове;

беше препоръчано енориашите да стоят в дворовете на храмовете, тоест на открито пространство и така да вземат молитвено участие в светите служби;

в малките църкви е разрешено да се извършва Литургия на открито на временно уреден престол;

духовниците и другите служители на храма получават допълнителни препоръки;

част от енориашите, които са в рискови групи поради тяхната възраст или физическа слабост, както и тези, които имат специални грижи, да не се заразят с вируса да си останат у дома. В случай на желание или спешна нужда, духовните наставници на място ще извършват съответните служби и ще определят молитвения канон.

Пресветата Троица, Пречистата Богородица и Светците да помагат на страната ни и на целият свят, да дадат мир на всеки човек в беда.

„Господи, дай сили на своя народ, Господи благослови народа си с мир“.

С любов се моли за вас
Илия IISupport Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal