Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » На Велика събота ще бъде показана Торинската плащаница на живо от Торино

На Велика събота ще бъде показана Торинската плащаница на живо от Торино


Превод: Александър Иванов

Вечерта на Велика събота (римокатолическа – Бел. прев.) вярващите по света ще могат да видят една от най-известните реликви на Християнството – торинската плащаница. За това съобщава Vatican NEWS.

Четириметровото древно платно, в което се смята, че е било увито тялото на Господ Иисус Христос след Разпятието, ще бъде излъчвано на живо онлайн от катедралата на Свети Йоан Кръстител в Торино.

В специално изявление Архиепископът на Торино монсеньор Чезаре Нозиля обясни, че това решение е било взето, за да подкрепи вярващите по време на пандемията коронавирус, и да измоли от Христос милост за победата над злото, извършено от Него на кръста“.

Тази любов, с която Иисус ни даде всичко от Себе си и която ние прославяме през Страстната седмица, е по-силна от всяко страдание, всяка болест, всяка зараза, изпитание и униние. Никой и нищо никога не може да ни раздели от тази любов, защото тя е вечно вярна и ни обединява в една неразривна връзка с Него.“ – допълни монсеньор Нозиля.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal