Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Беларус (РПЦвБ) » Московска Патриаршия: Богослужения при затворени врата за неограничено време в Москва и подмосковието | Църковен съд за клириците в Русия, които нарушават карантинните мерки | А за руските клирици в Беларус и Украйна ще има ли наказания?

Московска Патриаршия: Богослужения при затворени врата за неограничено време в Москва и подмосковието | Църковен съд за клириците в Русия, които нарушават карантинните мерки | А за руските клирици в Беларус и Украйна ще има ли наказания?


Автор: Doxologia INFONEWS

Храмовете в Москва и в подмосковието ще останат затворени за вярващите за неопределено време, след решение на Московската Патриаршия.

Богослуженията ще бъдат извършвани при затворени врата. Службите ще бъдат излъчвани в интернет.


Решението за богослужения при затворени врата е взето след предписанието на Главния здравен лекар в Москва г-жа Елена Андреева, според информацията на Интерфакс RU.

В същото време на 27 април 2020 г., в понеделник, Московският Патриарх Кирил Гундяев издаде заповед за отговорността на духовенството за нарушаване на мерките за ограничаване на Covid-19.  В тази заповед се предупреждават всички клирици от Московската Патриаршия, които са нарушават карантинните мерки и заради които дадено лице е инфектирано с коронавирус, вкл. и ако е починало вследствие на това, че ще бъдат изправени пред църковен съд, освен останалите административни наказания, на които ще подлежат.

Въпрос към Московския Патриарх: Ще бъде ли заведено църковно-наказателно дело срещу игумена на Киево-Печерската Лавра Митрополит Павло, за това че по негова вина и немарливост се е стигнало до такава зараза с коронавирус в тази Свещена Обител, вследствие на което вече има починали монаси, сред които и Архимандрит Нектарий Коваленко. А други са в тежко състояние!

Същото се отнася и за Руския Митрополит в Киев г-н Онуфрий, който тайно се лекува от коронавирус и вероятно е причина за заразяването не само на клирици, но и на вярващи Християни, според многобройната информация, която идва от Украйна. Митрополит Онуфрий ще бъде ли изправен пред църковния съд?

Дори и да го видим, няма да повярваме!

Разбира се, тези наказания не важат за Беларус и Украйна, защото там няма да умират руснаци, а ще умират беларуси и украинци, на които вие отричате етническото самоопределение и отделно съществуване от московците, които днес са си присвоили името руснаци, без да имат това право!

Защо толкова много мразите тези два народа, че се опитвате да ги ликвидирате? Това зло ще се върне като бумеранг към вас. Ако то вече не ви се връща, но по друга линия.

Бяхте против автокефалията на Православната Църквата на Украйна и изсипахте хиляди хули и помия срещу Вселенския Патриарх и Майката Църква! Прекъснахте общението с Православната Църква, след като спряхте да поменавате Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и т.н. Вие се намирате в еклисиологичен разкол с Православната Църква, на ръба на отпадането ви от Едната, Свята, Вселенска и Апостолска Църква.

Няма случайности в този свят! Всичко е по Божий Промисъл и по Божие допущение. Колко много са заразените от коронавирус сред руския клир, вкл. най-висш, както и сред монасите, и то в не кои да е монастири, а в най-големите ви. Който върви срещу Светата Църква, върви срещу Бога! Рано или късно си получава справедливото Божие възмездие.

Дано Бог да се смили над вас, защото вече много хора започнаха да умират във вашите редици, г-н г-н Кириле, Патриарше на Москва и на цяла Русия!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal