Монах от Почаевската Лавра е починал от коронавирус COVID-19


Превод: Соня Димитрова

На 13 април е починал от коронавирус монах от Почаевската лавра, който е бил хоспитализиран след подозрение за COVID-19.

Източник: източници в Киевската администрация и източници в градските власти в коментар за «Українська правда».

Пряка реч на събеседника ни: «Бе регистрирана трета смърт сред монасите. Почина монах, който беше хоспитализиран от Почаевската лавра. Той беше в болница повече от седмица. Имаше потвърдена диагноза COVID-19 и съпътстващи заболявания».

Подробности: Според източници на УП починалият е бил на 40 години, страдал е от диабет.

Според събеседника ни починалият е бил от Киев, той е пристигнал от Тернополска област в столицата, тук се е почувствал зле. Монахът е бил взет от «Бърза помощ», имал е висока температура. ПЦР тестът е потвърдил, че е имал коронавирус.

Какво се случи преди това: На 12 април починаха населникът на Киево-Печерската лавра, 73-годишният архимандрит Нектарий (със светско име Олександър Коваленко) и 47-годишният йеродякон Наум. И при двамата бе потвърден коронавирус.

Източници на УП сред депутатите-покровители на УПЦ МП също съобщиха, че игуменът на Лаврата Павло също е бил диагностициран с коронавирус. Източници на УП в градските власти съобщиха, че състоянието на митрополит Павло не е тежко. Направен му е ПЦР тест, който е потвърдил коронавирус.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal