Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Лариса Йероним: През Страстната седмица и аз няма да се причастя като целия народ

Митрополитът на Лариса Йероним: През Страстната седмица и аз няма да се причастя като целия народ

Превод: Александър Иванов
Митрополитът на Лариса г-н Йероним в своето комюнике относно ограничителните мерки през Страстната седмица заяви своето решение да не се причасти, също както неговото паство.
Това е най-голямото и най-същественото лишение“, заяви г-н Йероним, казвайки след това, че „щом като този народ е възпрепятстван и не може да се причасти, няма да се причасти дори и неговият Епископ“, като според Архиерея „ще вървим заедно без разлика (между нас – Бел. прев.)“.
Г-н Йероним припомни, че затварянето на храмовете беше решено „с болка в душата“ и желае тази трудна ситуация „да я използваме като опит в живота“.
Източник: Ορθοδοξία INFO
Коментар: Doxologia INFONEWS
Думите и делата на Митрополита на Лариса г-н Йероним говорят за любовта на Архиерея към неговото паство. Неговото паство сега няма да може да се причасти и за това, да не го смущава, да не създава тревога в сърцата на вярващите, той също няма да се причасти, макар да има тази възможност; но всички заедно, тържествено ще отпразнуват и ще се причастят с Тялото и Кръвта Христови на 26 срещу 27 май 2020 на празника Отдание на Пасха.
Винаги Архиереят е заставал като орел над своето паство и е полагал големи грижи за него. Това е 2000-годишната практика на Църквата. Той постъпва така, както са постъпвали много Свети Отци спрямо вярващия народ в такива критични моменти.
 
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal