Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Лариса г-н Йероним: Като Църква се чувстваме онеправдани | VIDEO

Митрополитът на Лариса г-н Йероним: Като Църква се чувстваме онеправдани | VIDEO

Превод: Йордан Георгиев
В своята проповед на 26 април 2020 г. на Томина Неделя  в Свещения Храм на Свети Апостол Тома в Лариса, Високопреосвещеният Митрополит на Лариса г-н Йероним, коментирайки съботния инцидент с подвижния концерт в Атина, заяви „Като Църква се чувстваме онеправдани“, допълвайки „душата на гърците минава през Църквата“.
И така биха могли да започнат да разхлабват мерките, именно да съживят душата на народа“, предложи Митрополитът на Лариса.

Митрополит Йероним също е един от умерените Митрополити на Йерархията на Еладската Църква, дори по-умерен от Митрополита на Стагон и Метеора г-н Теоклит, който заяви, че ще отвори вратите на храмовете и ще включи мегафоните. Митрополитът на Лариса поиска да се върнат към предишния вариант на индивидуалната молитва „да могат Християните да посещават храмовете“, всякога с необходимите предпазни средства и мерки за сигурност.
Г-н Йероним счита, че в Църквата строгостта на властите е изчерпана, така че в други случаи „виждаме друго“, имайки предвид концерта на г-жа Алкистис Протопсалти най-вече пред Палата Максим (Министерски съвет).
Огорчаваме се и това огорчение води до лоши съпоставки като много пъти тази горчилка са склонни да я използват някои лица за техните неморални желания“, подчерта Високопреосвещеният Митрополит.
Ние сме жители на Царството Небесно и нашето Царство не е  това тук на земята, затова и не реагираме с условия и мерки като тези на земята“, заяви г-н Йероним.
Той завърши своята проповед, уточнявайки, че „не сме в състояние на гонение, а в състояние на нужда. Горко, ако изгубим нашето хладнокръвие в състояние на нужда“.
Чуйте неговото изказване по време на проповедта след 22:00 минута:
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal