Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Министърът на образованието на Гърция във връзка с опита за взривяване на Синодалната Палата: Заставаме редом до Църквата

Министърът на образованието на Гърция във връзка с опита за взривяване на Синодалната Палата: Заставаме редом до Църквата


Превод: Йордан Георгиев

Министърът на образованието и вероизповеданията на Гърция г-жа Ники Керамеос характеризира опита за взривяване на Синодалната Палата в МонастираПетраки като «разединяващо и провокативно действие, което засяга религиозното чувство на нашия народ».

Министърът на образованието в публикация в социалната мрежа осъди този акт и заяви, че «заставаме редом до Църквата, както и до всяка религиозна общност, която е обект на такива атаки», отбелязвайки необходимостта от единство и обща борба срещу насилието.


Вижте изявлението на г-жа Ники Керамеос:

«Осъждаме без заобикалки опита за взривяване на Синодалната Палата. Разединяващо и провокативно действие, която обиди религиозното чувство на нашия народ. Заставаме редом до Църквата, както и до всяка една религиозна общност, която е обект на такива атаки. Оставаме обединени и мобилизирани в общото ни усилие като изолираме насилието и крайностите».

Източник: Ορθοδοξία INFO

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal