Начало » Новини » България » Мартин Ралчевски – поредният християно-талибан

Мартин Ралчевски – поредният християно-талибан

Автор: Doxologia INFONEWS
Поредният християно-талибан – Мартин Ралчевски, имащ се за религиозен писател и усърден молитвеник. Същият е завършил и богословие. Ето първите му думи в интервю за издателство Еделвайс от 21 април 2020:
Здравейте, слава Богу, добре съм. Аз имам свое мнение по тази тема с китайския вирус, т. нар. корона вирус, която е, че това невиждано „чудо“ се случи, за да се провери доколко светът е способен да се подчини безпрекословно на заповедите на една скрита световна власт в сянка. И този опит, за съжаление, премина успешно. Всички държави безпрекословно се подчиниха. Дали тази изолация е добро нещо е друга тема. Само по себе си, ако се абстрахираме от страха около тази пандемия и погледнем спокойно какво всъщност се случва, безспорно ще установим действието на някаква нова скрита диктатура.
Много жалко, че хора, които са завършили богословие, проявяват такова ниско ниво на интелект! Дано Господ да ги избави по-скоро от кошмарите им, в които главни герои са Западът, Америка, Европейският съюз и световните конспирации. От Doxologia INFONEWS съветваме г-н Ралчевски да отиде да наприказва горните си глупости на близките на милионите заразени и на стотиците хиляди починали хора от коронавирус, както и на техните роднини, които дори не са имали възможността да ги изпратят в последния им час. Да отиде да ги наприказва на лекарите, пред които ежечасно умират хора. Жалко, че Православната Църква в България се напълни с такива фанатици, богохулници, лицемери и бивши сектанти и комунисти, които вместо като апостоли да проповядват Словото Божие и да утешават хората, те допълнително всяват напрежение и се опитват типично по комунистическо-ченгеджийски да отвлекат вниманието на обществото в друга посока. Именно заради такива като Мартин Ралчевски хората бягат от Българската Църква, защото си мислят, че тя е някаква група от психично болни фанатици. Е, със сигурност не е така! Просто Свещеният Синод на Българската Патриаршия явно умишлено не работи по въпроса с християно-талибаните и тяхното катехизиране и въцърковяване. Защо ли…?
От днес, за Doxologia INFONEWS Мартин Ралчевски е срам за богословската общност в България и неговото изказване, което цитирахме по-горе, ще бъде включено в снимките с изказванията на православните талибани в България.
Надяваме се и Прокуратурата на Република България да се самосезира за изказването му.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal