Начало » Новини » Светът » Коронавирус в Киево-Печерската Лавра на РПЦ: Митрополитът, който агитираше срещу карантината, има симптоми на инфекцията COVID-19

Коронавирус в Киево-Печерската Лавра на РПЦ: Митрополитът, който агитираше срещу карантината, има симптоми на инфекцията COVID-19

Превод: Соня Димитрова
Трима монаси от Киевско-Печерската лавра на Руската православна църква в Украйна (РПЦвУ) бяха приети в Олександривската болница в Киев в края на март със симптоми на пневмония и съмнение за коронавирус.
Първите тестове, взети от монасите за коронавирус, са отрицателни, съобщава Credo.Press.
На територията на Лавра също е открито огнище на вирусната инфекция – около 10 монаси се намират в манастирския лазарет, а още няколко са на самоизолация. Според предварителните сведения игуменът на Лаврата, митрополит Павло (Лебид), който продължава да извършва богослужения, също има признаци на респираторна инфекция.
Всички болни монаси на 2 април бяха тествани за коронавирус, резултатът ще бъде известен до три дни.
Ще припомним: преди няколко дни митрополит Павло призова вярващите на РПЦвУ да нарушават карантината. Подобна ситуация се наблюдава и в Почаевската лавра: при жител на Хмелницка област и няколко граждани на Молдова е открит коронавирус след посещението им на манастира.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal