Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Украйна » Киевският Митрополит Епифаний се срещна с президента на Украйна Владимир Зеленски

Киевският Митрополит Епифаний се срещна с президента на Украйна Владимир Зеленски


Превод: Александър Иванов

На 07 април 2020 г. Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний се срещна с президента на Република Украйна Владимир Зеленски.

Страните споделиха своите виждания за начините за преодоляване на трудните предизвикателства пред целия свят и в частност Украйна. Президентът разказа на Предстоятеля на Православната Църква в Украйна (ПЦУ) за мерките, предприети от държавата, а Митрополит Епифаний информира за решенията на Църквата, предприети във връзка с пандемията и въведените карантинни ограничения.

Владимир Зеленски подчерта значението на общите усилия между държавата и религиозните общности за противодействие на разпространението на опасния вирус.

Страните също обмениха своите мнения относно необходимостта да се гарантира спазването на карантинните ограничения по време на Пасха и пасхалните празници.

„Тези дни молитвите и богослуженията трябва да се извършват, за да може докато нашите вярващи остават вкъщи, да могат да се присъединят към тях чрез излъчването им, за да почустват, че въпреки днешните тежки обстоятелства великият празник е дошъл при нас“ – каза Митрополит Епифаний.

Предстоятелят на ПЦУ пожела на държавния глава Бог да му помага в добрите му дела.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal