Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Украйна » Киевският Митрополит Епифаний призова вярващите да се молят за свещениците: «Ние сме едно тяло в Христа»

Киевският Митрополит Епифаний призова вярващите да се молят за свещениците: «Ние сме едно тяло в Христа»


Превод: Соня Димитрова

Главата на Православната църква на Украйна митрополит Епифаний призова да се молим за свещениците и тяхното служение, защото само с вяра в Господа и подкрепа един на друг ще можем да преминем през изпитанията.

«Винаги сме подчертавали, че нашата Православна църква на Украйна е с народа. И пред предизвикателствата отново усещаме тази нужда от единство и взаимопомощ. Затова се молете за духовниците си, за служението им, подкрепете ги и храмовете им от каквото имат нужда, обадете се на свещеника си, напишете му в месинджър, подкрепете него и енорията в този труден момент. Защото ние сме едно тяло в Христа. Защото ние заедно създаваме нашата Църква и го правим на основата на Любовта – към Бога и към ближните ни», се казва на Facebook страницата на митрополит Епифаний.

«Хиляди свещеници на Православната църква на Украйна, сред които военни и медицински свещеници, в градове и села в цялата страна, в храмовете и в близост до тях, продължават да се молят в тези тежки времена, извършват и ще извършват Светата Евхаристия за всички и за всеки».

Предстоятелят на ПЦУ отбелязва, че свещениците се грижат да изпълняват служението си в съответствие с карантинните изисквания и в същото време продължават да се грижат за духовното здраве на своите общности.

«С вяра в Господа и подкрепа един на друг ще преминем изпитанието, точно както Църквата и хората са минавали не веднъж през различни изпитания в миналото. Нека Господ, според нашата вяра и Своята милост, да даде на всички нас духовно и телесно здраве, възможно най-скоро да ни помогне да преодолеем губителното заболяване и да ни запази в любов един към друг», – обобщава митрополит Епифаний.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal