Начало » Разни » COVID-19 » Киевският Митрополит Епифаний към младежта: „Сега имате уникален шанс“

Киевският Митрополит Епифаний към младежта: „Сега имате уникален шанс“


Превод: Соня Димитрова

Карантинните ограничения създават нови реалности в живота, които от своя страна откриват уникални възможности. Въпреки че работят или учат дистанционно, хората имат повече свободно време.

«Успяхте ли да обърнете карантинните ограничения във възможности?» – пита Митрополит Епифаний младите хора във видео обръщение, публикувановъв Facebook.


Владиката подчертава, че именно на младите хора е по-лесно да се променят и адаптират.

«Сега имаме уникален шанс да отделим възможно най-много време за разширяване на собствения си хоризонт от знания и опит, да се усъвършенстваме. Затова не го пропускайте и използвайте карантината с максимална полза», – призовава настоятелят на ПЦУ.

Поставете си цели, планирайте, определете си срокове, работете здраво, поддържайте самодисциплина и ценете резултата си, отбелязва владика Епифаний.

«И най-важното – правете го с любов и благодарност. Благодарност към Бога за всеки ден, всеки шанс, всеки миг, всяка възможност. Това е важна част от успеха», – добавя той.

Предстоятелят призова младите хора да инвестират своето време в интелектуално, физическо и най-важното – духовно развитие.

«Скъпи украински младежи, много неща могат да се наваксат, да се успеят, но никога няма да върнем загубеното време. За да не съжалявате за това в бъдеще, възползвайте се от уникалната възможност на личното време сега, като помните думите на апостол Павел: «И тъй, гледайте, колко внимателно трябва да постъпвате: не като неразумни, а като мъдри, като скъпите времето, защото дните са лукави». Така че ви желая мъдрост и Божия помощ. Църква с всеки от вас. Църквата е с теб», – каза митрополитът.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal