Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Украйна » Киевският Митрополит Епифаний: Дори от собствения си дом сме в състояние да създаваме добро

Киевският Митрополит Епифаний: Дори от собствения си дом сме в състояние да създаваме добро


Превод: Соня Димитрова

На 12 април православните християни празнуват Вход Господен в Йерусалим или Цветница

Помогнете на ближния да остане вкъщи за празниците. Предстоятелят на ПЦУ Епифаний призова украинците да останат вкъщи за празниците. Той отбеляза, че свещенослужителите на Православната църква в Украйна ще бъдат в молитвата си редом до всеки вярващ.


«Един от най-отговорните начини на нашата помощ в момента е да останем вкъщи, в самоограничение, поради огромната грижа за нашите близки, но дори и от собствения си дом сме в състояние да вършим добри дела. Да се молим за семейството си, за лекарите, за болните, за всички, които се нуждаят от духовна подкрепа днес, да общуваме със семейството и приятелите си по телефона или чрез други съвременни средства за комуникация, да ги подкрепим с добра дума и да им стоплим сърцата», – призова Епифаний украинците.

Ще припомним, че днес, 12 април, православните християни празнуват Вход Господен в Йерусалим или Цветница. По традиция на този ден са освещават върбови клонки.

Източник: 5 канал

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal