Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Римокатолическа Църква » Кения: Римокатолически свещеник не спази карантината и предаде заразата от коронавирус

Кения: Римокатолически свещеник не спази карантината и предаде заразата от коронавирус
Превод: Йордан Георгиев

Римокатолическият свещеник Ричард Онианго Одуор е обвинен, че „по непредпазливост е предал заразна болест“, след като не е спазил карантинните мерки след посещението си в Италия.

В съда в кенийската столица Найроби, където се е явил на дело, е отрекъл всички обвинения и е освободен под гаранция от 150 000 кенийски шилинга или около 1 500 евро. Съдът наред да остане вкъщи под карантина за още 14 дена. Той отново ще бъде изправен пред съда на 02 май 2020 г.


Римокатолическият архиепископ в Кения Антони Мухерия, не е пискал да коментира този казус, казвайки обаче, че е в контакт с властите, които да изяснят дали свещеникът е извършил някакво провинение.

В Кения са регистрирани 234 случаи на Covid-19 и  с 11 смъртни случая. Правителството в Кения забрани всички събирания на обществени места, постави ограничения на броя на присъстващите на погребения, забрани движението на хората на обществени места и други мерки, особено в четирите (4) най-засегнати провинции.

Някои африкански страни трудно убеждават своите граждани да се съобразят с ограниченията. Един депутат беше задържан, понеже е организирал парти в един ресторант в Найроби, в деня на римокатолическата пасха.

Източник: Ορθοδοξία INFO

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal