Начало » Разни » COVID-19 » Израелска болница позволява на близки на безнадеждно болни от коронавирус да се сбогуват с тях

Израелска болница позволява на близки на безнадеждно болни от коронавирус да се сбогуват с тях


Израелската болница „Ичилов“ започна да допуска роднини, облечени в защитно облекло, да се сбогуват със свои близки, които умират от коронавирус, и призова останалите болници да последват примера й. За това съобщават bTV новините, позовавайки се на ДПА.

„Историите за пациенти, които умират в самота, според мен, като човек и като мениджър, са ужасяващи“, посочи днес в изявление Рони Гамзу – главният изпълнителен директор на „Ичилов“, която се намира в Тел Авив.

Здравната система е достатъчно гъвкава и затова „ние в „Ичилов“ изготвихме указания, които влизат в сила веднага и ще позволят на членове на семейството, облечени изцяло с осигурено от болницата защитно облекло, да се сбогуват с близките си“, каза Гамзу.

„Това е наш морален дълг като медицински персонал и като човешки същества“, посочи още той.

Гамзу каза още, че според него светът трябва да последва този пример.

Болница „Ичилов“ изтъкна, че е първата болница в световен мащаб, която позволява на близки на безнадеждно болни от коронавируса да се сбогуват лично.

В Израел над 800 души са дали положителни проби за коронавируса, 127 са в тежко състояние, а 106 са на апаратна вентилация. Смъртните случаи са 46, докато 477 са се възстановили и са изписани.

Други болници в Израел също търсят начини как да стане възможно близките да се взимат последно сбогом с болни роднини.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal