ИЗВЪНРЕДНО: Ректорът и 19 човека от Киевската духовна академия и семинария са с COVID-19

Превод: Соня Димитрова
Ректорът на Киевската духовна академия и семинария (РПЦвУ) Епископ Силвестър (Стойчев) и още 19 други, сред които няколко преподаватели и студенти, са заразени с коронавирус.
«На 16 април около 21:00 часа Академията получи телефонно съобщение от Киевския градски лабораторен център към Министерството на здравеопазването на Украйна, че според тестовете 19 души (трима преподаватели и 16 студенти) са получили лабораторно потвърждение за коронавирусна болест» – се казва в публикацията.
От там добавят, че тестовете на първите 19 болни са взети на 14 април 2020. В петък вечерта се очакват резултатите от тестовете, взети в академията на 15 април 2020.
Ректорът на академията Епископ Силвестър написа на страницата си във Facebook за положителния си резултат от теста за коронавирус.
«Скъпи приятели!
След като в Киево-Печерската Лавра по разпореждане на кмета на Киев Виталий Кличко започна пълно тестуване за COVID-19, аз също преминах PCR тест. И получих съобщение, че тестът ми е положителен. В същото време, нито по време на вземането на теста, нито сега имам признаци на остри респираторни заболявания. Температурата ми също не надвишава нормата.
След обявяването на карантината в Академията се опитах да спазвам всички нейни правила. Обаче съм могъл да стана неволен източник на зараза за други хора. И точно за това се притеснявам в момента. Ето защо, на първо място, искам да помоля за прошка от всички, за които съм могъл да стана източник на зараза.
Моля всички вас за молитви за Киевската духовна академия и семинария, за нейните преподаватели и студенти. Господ ни направи специално посещение в дните на Страстната седмица. Вярваме, че Той ще ни даде сили да издържим тези трудни изпитания».
Още за ситуацията в Лаврата и за това как студентите в Киевската духовна академия и семинария са били карани насила да останат да изпълняват послушанията си въпреки обявената карантина можете да прочетете тук.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal