Начало » Новини » Светът » ИЗВЪНРЕДНО: Ректорът и 19 човека от Киевската духовна академия и семинария са с COVID-19

ИЗВЪНРЕДНО: Ректорът и 19 човека от Киевската духовна академия и семинария са с COVID-19

Превод: Соня Димитрова
Ректорът на Киевската духовна академия и семинария (РПЦвУ) Епископ Силвестър (Стойчев) и още 19 други, сред които няколко преподаватели и студенти, са заразени с коронавирус.
«На 16 април около 21:00 часа Академията получи телефонно съобщение от Киевския градски лабораторен център към Министерството на здравеопазването на Украйна, че според тестовете 19 души (трима преподаватели и 16 студенти) са получили лабораторно потвърждение за коронавирусна болест» – се казва в публикацията.
От там добавят, че тестовете на първите 19 болни са взети на 14 април 2020. В петък вечерта се очакват резултатите от тестовете, взети в академията на 15 април 2020.
Ректорът на академията Епископ Силвестър написа на страницата си във Facebook за положителния си резултат от теста за коронавирус.
«Скъпи приятели!
След като в Киево-Печерската Лавра по разпореждане на кмета на Киев Виталий Кличко започна пълно тестуване за COVID-19, аз също преминах PCR тест. И получих съобщение, че тестът ми е положителен. В същото време, нито по време на вземането на теста, нито сега имам признаци на остри респираторни заболявания. Температурата ми също не надвишава нормата.
След обявяването на карантината в Академията се опитах да спазвам всички нейни правила. Обаче съм могъл да стана неволен източник на зараза за други хора. И точно за това се притеснявам в момента. Ето защо, на първо място, искам да помоля за прошка от всички, за които съм могъл да стана източник на зараза.
Моля всички вас за молитви за Киевската духовна академия и семинария, за нейните преподаватели и студенти. Господ ни направи специално посещение в дните на Страстната седмица. Вярваме, че Той ще ни даде сили да издържим тези трудни изпитания».
Още за ситуацията в Лаврата и за това как студентите в Киевската духовна академия и семинария са били карани насила да останат да изпълняват послушанията си въпреки обявената карантина можете да прочетете тук.
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal