Начало » Новини » Светът » ИЗВЪНРЕДНО: Издадена е заповед за арестуването на Митрополита на Керкира, както и на кмета и председателя на Общинския съвет на Керкира за грубо нарушаване на карантинните мерки

ИЗВЪНРЕДНО: Издадена е заповед за арестуването на Митрополита на Керкира, както и на кмета и председателя на Общинския съвет на Керкира за грубо нарушаване на карантинните мерки

Автор: Doxologia INFONEWS
Вчера вечерта районният прокурор на Керкира г-н Дионисий Ламбридис повдигна  общо обвинение срещу Митрополита на Керкира, на Пакси и на Междупонтийските острови г-н Нектарий, както и срещу кмета на Керкира г-жа Меропи Идреу и срещу Председателя на Общинския съвет г-н Димитрис Металинос, след издадената заповед на зам.-министъра за Гражданската защита на населението г-н Никос Хардаляс от страна на Правителството.
На снимката се виждат двама души, които се причастяват лично от Митрополита на Керкира
Въз основа на нарушаването на акт със законодателно съдържание  и на Общото министерско решение на министрите на образованието на Гърция г-н Ники Керамеос и на здравето г-н Василиос Кекилияс от 06 април 2020 г. е повдигнато обвинение и е образувано досъдебно производство срещу всички лица, които са се намирали в Храма на Свети Спиридон за празника Неделя на Вайя (Цветница).На 28 март 2020 г. Митрополитът на Керкира призова вярващите да нарушат забраните и да дойдат да се причастят. За тези му думи той беше глобен. Сега той вече на дела е извършил своите намерения.
Прокурорът към Първоинтанционния съд на Керкира е заявил, че процедурата за снемане на показанията и начина на разследване, който важи за всеки гражданин, ще бъде приложен и срещу Митрополита без никакво изключение, както и за присъстващите на Божествената Литургия лица в Храма на Свети Спиридон Тримитунтски.
След това е издадена заповед от Прокурора към местната полиция да издирят Митрополита на Керкира г-н Нектарий, кмета на Керкира г-жа Идреу и председателя на Общинския съвет г-н Металинос. Срокът, в който те трябва да дадат показания, е до днес вечерта на Велики Понеделник.
На снимката: (вляво) кметът на Керкира г-жа меропи Идреу и председателят на Общинския съвет г-н Димитрис Металинос (вдясно), които се крият така, че да не бъдат снимани.
Според местните медии, в храма е имало над 15 души. В медиите посочват, че кметът на Атина г-н Костас Бакоянис, който е близък с кметицата на Керкира, никога не би нарушил заповедите на здравните власти, които той самият трябва да наложи като кмет.
Кметът на Атина е племенник на министър-председателя на Гърция г-н Кириакос Мицотакис.
Действията на Митрополита, кмета и председателя на Общинския съвет са подстрекателство към неспазване на строгите мерки, като техните действия са подобни на диверсия срещу държавния ред в Гръцката Република, което се наказва много строго от Наказателния закон.
Днес ще се разбере какво ще бъде развитието по този казус.
В същото време Районният прокурор на Атина г-н Вангелис Йоанидис е образувал досъдебно производство срещу отец Георгиос Схинас, който вчера „тайно“ причасти вярващи в кв. Кукаки, Атина.
Източник: FM VOICE & SPOILERS GR
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal