Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » ИЗВЪНРЕДНО: Всички жители на Киево-Печерската Лавра са заразени с коронавирус COVID-19

ИЗВЪНРЕДНО: Всички жители на Киево-Печерската Лавра са заразени с коронавирус COVID-19


Автор: Doxologia INFONEWS

Всички жители, сред които и духовниците, на Киево-Печерската Лавра (РПЦвУ) са заразени с коронавирус COVID-19. Така Киево-Печерската Лавра вече е 100-процентово огнище на зараза от COVID-19. Също така Монасите, преподавателите и студентите от Киевската Духовна Академия, която се намира на територията на Лаврата, са болни – това са около 200 души. Това заяви на 26 април 2020 г. пред агенция „РБК“ ръководителят на Информационно-образователния отдел към Руската Църква в Украйна Митрополит Климент (Вечеря).

Киево-Печерската Лавра вече три седмици е под карантина – тя беше въведена на 05 април след откриването на първите заразени там.

Митрополит Климент съобщава още, че Игуменът на Киево-Печерската Лавра Митрополит Павло (Лебид), който беше хоспитализиран с коронавирус в Александровската болница в Киев, е изписан и е здрав.

Към днешна дата, 8 617 жители на Украйна са заразени с коронавирус, 209 са починали.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal