Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Румъния » Здравословното състояние на Сучавския Архиепископ Пимен е добро

Здравословното състояние на Сучавския Архиепископ Пимен е добро


Автор: Doxologia INFONEWS

На 20 април 2020 г. стана известно, че Архиепископът на Сучава и Ръдъуц г-н Пимен (Румънска Патриаршия) е заразен с коронавируси е бил изпратен с хеликоптер за лечение в Института за инфекциозни болести „Матей Балш“ в Букурещ.

Говорителят на букурещката болница Кателин Апостолеску съобщи във вторник, че Йерархът е в добро здравословно състояние. Онези, които са присъствали на богослужението на Пасха, което е отслужил Архиепископ Пимен, нямат симптоматика.

Д-р Раед Арафат, държавен секретар по здравеопазването на Румъния, заяви: „Архиепископът към момента не е интубиран. Има симптоматика, а и той е от най-уязвимата група хора поради напредналата си възраст. Затова той ще бъде приет в интензивното отделение.

Според говорителя на Румънската Патриаршия Василе Банеску, Архиепископът има умерено тежка пневмония с ясна симптоматика на COVID-19.

Дирекцията за обществено здраве в Сучава ще проведе епидемиологично разследване в Монастира на Свети Йоан Нови в Сучава, където е седалището на Архиепископията. Засега всички там са добре.“ – каза още говорителят на Румънската Патриаршия.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal