Засилиха карантината в Киево-Печерската Лавра: 4 полицейски поста, дезинфекция; открити още трима болни


Превод: Соня Димитрова

На цялата територия на Киево-Печерска лавра са засилени карантинните мерки, поставени са 4 поста с полицаи и специалисти от лабораторния център.

Източник: Кметът на Киев Виталий Кличко по време на онлайн пресконференция на 14 април

Пряка реч: «Вчера затегнахме карантината в Лаврата. На територията на Лаврата са поставени 4 поста с полицаи и специалисти от лабораторния център. Полицията и Националната гвардия контролират входовете и изходите на територията. Вътре може да се влиза само със специален пропуск.

Вчера изпратихме медицински екипи в Лаврата. 230 служители на Лаврата и 68 студенти от семинарията бяха подложени на медицински преглед. Сред тях бяха открити заразени. Двама са хоспитализирани. Един се отказа от хоспитализация».

Подробности: Според Кличко, във вторник се планира вземане на проби за лабораторни тестове ПЦР от служителите на Киевската духовна академия и семинарията.

Сутринта започна усилена дезинфекция на помещенията на Киево-Печерската лавра. Тя ще се извършва ежедневно. Както и медицински преглед на всички, които живеят на територията на Лаврата.

Какво се случи преди това: Кметът на Киев Виталий Кличко разказа, че през изминалия ден на 13 април са се разболели още 56 души, единият случай е бил фатален – починал е монах от Почаевската лавра, който е бил в Киево-Печерската лавра.


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal