Забранява се влизането и излизането от украинския град Почаев

Снимката е илюстративна

 

Автор: Doxologia INFONEWS

Властите в Тернополска област забраниха влизането и излизането от украинския град Почаев от 10:00 ч. на 21 април 2020 г., поради разпространението на коронавируса в региона. Вячеслав Онишкевич, първи заместник-председател на областната администрация в Кременец, заяви това във Facebook.
 
По думите му, на 19 април в Почаев са потвърдени 13 случая на инфектирани с COVID-19. Общо в Тернополска област към 20 април са открити 414 потвърдени случая на заразени, от които 42 са в Кременецки район.
 
Който не е у дома – да се прибира. Тези, които са на гости в Почаев, трябва да напуснат до утре сутринта. Ситуацията става критична! Спазвайте стриктно всички карантинни мерки – това е единственият начин да спрете драстичното увеличаване на случаите на заразени с коронавирус“ – каза Онишкевич.
 
От вторник на територията на града ще бъдат допускани само превозните средства, свързани с жизненоважните нужди на населението.
 
 
Не се уточнява кога ще приключи забраната.
 
Припомняме, че полицията в Почаев възбуди наказателно производство за нарушаване на карантината в Почаевската Лавра, заради струпването на много хора на едно място, бе маски и без спазване на необходимата дистанция. На Пасхалните празници по време на Пасхалната Литургия в Почаевската Лавра е имало голямо струпване на вярващи. Въпреки предварителните споразумения за спазване на карантинните мерки, духовенството от Лаврата отворило широко вратите, пускайки огромен брой вярващи в Храма, които не са имали нито маски, нито са спазвали съответното отстояние помежду си.

 

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal