Начало » Новини » Светът » Гърция: Светият Огън ще дойде в Атина, но никъде няма да отиде (VIDEO)

Гърция: Светият Огън ще дойде в Атина, но никъде няма да отиде (VIDEO)

Превод: Йордан Георгиев
«Тазгодишната обстановка няма да ни позволи да посрещнем Светия Огън с великолепие и почести, както предишните години», заяви днес на 17 април 2020 г. заместник-външният министър на Гърция г-н Костас Власис.
Г-н Власис ясно заяви, че «и тази година ще успеем да донесем Светия Огън в Гърция», но няма да се разпредели по цялата държава, както обикновено, а ще остане в Атина.
«Утре на Велика Събота самолет на Aegian Airlines ще замине за Израел и ще кацне на летището в Тел Авив. В самолета ще бъдат Екзархът на Божи Гроб в Гърция Негово Високопреподобие Архимандрит Дамян и негов клирик, които няма да слизат от самолета. Светият Огън ще бъде донесен с автомобил на Гръцкото консулство от Йерусалим до самия самолет», заяви г-н Власис. Архимандритът с придружаващия го клирик няма да слязат от самолета, защото ако го направят ще трябва да попаднат в хипотезата на 14-дневна задължителна карантина при завръщането си в Гърция.
Г-н Власис определи тазгодишното пренасяне на Светия Огън като невиждано и сподели, че «от началото на моя мандат очаквах да отида и аз самият на Божи Гроб за Светия Огън».
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal