Начало » Новини » Светът » Главният храм на ВС на РФ ще бъде украсен с мозайка с изображения на Путин, Шойгу и Сталин | СНИМКИ

Главният храм на ВС на РФ ще бъде украсен с мозайка с изображения на Путин, Шойгу и Сталин | СНИМКИ

Превод: Соня Димитрова
На територията на главния храм на Въоръжените сили (на Руската федерация – Бел. прев.) ще се появи мозайка с изображение на руския президент Владимир Путин и други държавни лидери, както и фреска с изображението на Йосиф Сталин. Те ще се наричат ​​«Безкръвно присъединяване на Крим» и «Парад на победата», съобщил на «МБХмедиа» член на Патриаршеския съвет за култура, протойерей Леонид Калинин. Той подчертал, че не става въпрос за изразяване на някаква политическа позиция, а за предаване на исторически факти.
Представител на фондацията «Възрождение», която строи храма, съобщил на «Открытые медиа», че в храма в Подмосковието ще има мозайка, посветена на операцията на руските войски в Сирия. Според него става въпрос за тематична поредица от мозаечни пана, «изобразяващи победите на Русия от древни времена до наши дни: от битката при Куликово до операцията за присъединяване на Крим». Сред другите теми – «борбата с международния тероризъм в Югоизточна Азия, в африканските страни, в Централна Америка, в Средна Азия, Закавказието и Сирия».

По-рано «МБХ медиа» публикува снимки на незавършени мозайки, които ще красят стените на главния храм на руските Въоръжени сили в Кубинка, Московска област. Снимките са били изпратени от неназован абонат до телеграм-бота на изданието.
Една от снимките показва изображения на руския президент Владимир Путин, министъра на отбраната Сергей Шойгу, ръководителя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, председателя на Държавната дума Вячеслав Володин, секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев и директора на ФСБ Александър Бортников.
Друга мозайка изобразява Парада на Победата през 1945 г. на Червения площад в Москва. На нея се вижда портрета на Йосиф Сталин. На друго пано са изобразени няколко жени и надпис «Крим е наш».
Главният храм на руските Въоръжени сили се планира да бъде открит на 9 май 2020 г. по повод 75-годишнината от победата във Великата отечествена война (ВОВ започва на 22 юни 1941 след като Германия напада бившия си съюзник СССР, а за край на войната, и съответно за Ден на победата, в Русия считат 9 май, въпреки че Германия обявява капитулация на 8 май – бел. прев.) в парк «Патриот» в Кубинка, Московска област.
Височината на сградата ще бъде 95 метра, което ще я направи третата най-висока православна църква в света.
Параклисите на храма ще бъдат посветени на покровителите на различните родове войски, на стените ще бъдат монтирани релефни изображения на епизоди от Великата отечествена война, включително и измислени.
Изграждането на храма е струвало почти шест милиарда рубли. Половината от тази сума са от дарения, останалите средства са отпуснати от властите на Москва и Московска област.
В списъка на дарителите на средства за строителство има много известни хора, сред които и предполагаемият полковник от руското военно разузнаване Анатолий Чепига, когото във Великобритания обвиняват, че се опитал да отрови Сергей и Юлия Скрипал.
Източник: Svoboda
На снимката: Вграден във витража „сърп и чук, заедно с червената звезда“. Това е част от интериора на главния храм на Въоръжените сили на Руската Федерация.
Коментар: Doxologia INFONEWS
В този „православен“ храм ще има и вграден във витража „сърп и чук, заедно с червената звезда“, както съобщава Духовний Фронт України. Този знак представлява ордена от Отечествената война, връчван на всички „герои“ за СССР, но убийци за свободния свят. Символът на безбожието и убийството на милиони украинци при Гладомора, милиони руснаци и на над 50 народа, на разрушаването на хиляди православни храмове, убийството и мъчението на хиляди монаси, дякони, презвитери и Епископи ще съжителства с Кръста Господен в Божия храм. Това се нарича духовно извращение и гавра с Божия Храм, Православната вяра и Православната Църква. Дори и Сталин ще присъства в този храм – един убиец и сатанист, който немалка част от „православните“ руснаци и клириците на Московската Патриаршия почитат като „светец“. Само Хитлер липсваше… Той можеше да бъде изобразен до Сталин – убиец до убиец!
Друг интересен момент във връзка с този „православен“ храм е това, че те отговарят най-сетне на обществените очаквания за незабравеното почитание към мумията на Владимир Ленин, още един изверг, богоборец и убиец на 20 век!
Мумията ще бъде извадена от мавзолея и вероятно ще бъде изложена на централно място в този храм, където ще бъде изложена за публично поклонение. Нищо чудно да сътворят и „мироточене“, за да могат отново да удовлетворят желанието на масите. По-късно могат да прибегнат и до обявяването му за „светец“, какъвто никога не може да бъде!
На снимката: Мумията на изверга, убиеца и богобореца Владимир Ленин
Разбира се, следващата стъпка ще бъде да се установи и празник, на който всяка година всички в Русия да се съберат заедно и да почетат убиеца, изверга и богобореца Владимир Ленин, мислейки си, че всичко това е част от Светото Православие. Уви, не е! Това е част от „светото“ Русославие и Болшевикославие!
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal