В Почаевската Лавра не спазиха карантинните мерки по време на Пасха | Бум на заразените с коронавирус

Превод: Йордан Георгиев
Област Кременец е на второ място по брой заразени с коронавирус в региона на Тернопол.
В Почаев (регион Тернопол) броят на пациентите с коронавирус за един ден се е увеличил с 50%.
В Регионалния лабораторен център на Министерството на здравеопазването на Украйна към 10:00 ч. на 20 април 2020 г. са регистрирани 13 нови пациенти с коронавирус в Почаев, което е с 50% повече от общия брой нови пацианти, заразени на ден в региона, в област Кременец. Общият брой възлиза на 42 души.
Област Кременец в регион Тернопол е на второ място по брой заразени с коронавирус. Първата по брой заразени области в региона остава област Монастирски, която е епицентърът на заразата, където са регистрирани 161 пациенти с коронавирус.
В регион Тернопол към 20 април 2020 г. има регистрирани и лабораторно изследвани 414 души, заразени с коронавирус.
Полицията в Почаев е възбудила наказателно производство за нарушаване на карантината в Почаевската Лавра, заради струпването на много хора на едно място, бе маски и без спазване на необходимата дистанция. На Пасхалните празници по време на Пасхалната Литургия в Почаевската Лавра е имало голямо струпване на вярващи. Въпреки предварителните споразумения за спазване на карантинните мерки, духовенството от Лаврата отворило широко вратите, пускайки огромен брой вярващи в Храма, които не са имали нито маски, нито са спазвали съответното отстояние помежду си. Важно е да се припомни, че в началото на 90-те години на 20 в. Почаевската Лавра и Киево-Печерската Лавра са предадени на Руската Църква в Украйна, въпреки множеството протести на православните украинци в онзи период.
Източник: Unian

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal