В Киев може да поставят под карантина още един Монастир на РПЦвУ


Превод: Соня Димитрова

Градските власти в Киев обмислят възможността да затворят Йонинския Монастир на РПЦвУ, където са открити случаи на коронавирус.

Източник: Кметът на Киев Виталий Кличко по време на онлайн пресконференция

Пряка реч: «Има случаи на заболявания в Йонинския Монастир. Днес там работят санитарни лекари. И разглеждаме въпроса да го затворим и поставим под карантина».

Подробности: Относно ситуацията с Киево-Печерската Лавра, която вече е под карантина, Кличко съобщи, че още 32 служители на свещеното място се проверяват за коронавирус. Лекарите са взели от тях проби за PCR тестове. Резултатите от тестовете трябва да излязат на 16 април.

В Киево-Печерската Лавра продължават противоепидемичните мерки. Лекарите наблюдават и състоянието на болните с лека форма на вируса, които се лекуват в самоизолация на територията на Лаврата. Всички служители се преглеждат всеки ден. Ако е необходимо, се хоспитализират.

Ще припомним: През изминалото денонощие в столицата беше потвърден коронавирус при 32 киевляни, един човек е починал. Към 16 април в Киев вече има 644 потвърдени случая на COVID-19.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal