Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Сърбия » Вярващите в Сърбия ще празнуват Пасха вкъщи след като беше въведена забрана за движение, от Велики Петък до Светли Вторник, в цялата страна

Вярващите в Сърбия ще празнуват Пасха вкъщи след като беше въведена забрана за движение, от Велики Петък до Светли Вторник, в цялата странаАвтор: Doxologia INFONEWS

За последните 24 часа в Сърбия са заразени 445 души с коронавирус и четири души са починали.

Заразените с коронавирус в Сърбия нарастнаха на 5.318 души.


Сръбската Православна Църква реши да се съобрази с препоръките на държавата след нарастване на заразените с коронавирус. Сръбският Патриарх отмени своята молба за вдигане на ограничителните мерки за Пасха. Сръбският Патриарх призова вярващите да уважат съветите на учените и да се молят от вкъщи.

Белградската Патриаршия от самото начало предприе някакви мерки за ограничаване на вярващите до храмовете, но след като поставяше различни условия на Правителството в Белград. В момента Сръбското Правителство наложи тези крайни мерки, които засегнаха всички вярващи православни сърби, които се готвиха да посетят богослуженията на Велики Петък, Велика Събота и Пасха. Стигна се до тук, вследствие на рязкото увеличаване на заразените с коронавирус.


Починалите от коронавирус в Сърбия нараснаха на 103 души, след като вчера вечерта починаха четирима (4) души. Смъртността в Сърбия е ниска и възлиза на 1,9%. В болниците се лекуват 3.511 болни, от които 120 са интубирани. От началото на епидемията са изследвани  29.472 проби. Изследвани са 6.070 лекари, медицински сестри и персонал в здравната сфера като положителни за коронавирус са се оказали 593 души.

От Комисията от епидемиолози към Министерството на здравето на Сърбия заявиха, че епицентърът на пандемията се е преместил в южна Сърбия. От днес в цялата страна вече има обща забрана за движение на всички сръбски граждани. От 17:00 ч. днес на Велики Петък до сутринта на Светли Вторник се забранява движението на обществени места на всички сръбски граждани – с изключение на децата с аутизъм, придружени от един родител. С други думи, всички ще си стоят вкъщи.

В Косово са регистрирани общо 423 случая, докато смъртните случаи до вчера са 11.

Източник: iefimerida.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal