Начало » Разни » COVID-19 » Архиепископът на Атина Йероним: Църквата се доверява на работата на правителството

Архиепископът на Атина Йероним: Църквата се доверява на работата на правителството


Превод: Йордан Георгиев

На 16 април 2020 г. министър-председателят на Гърция г-н Кириакос Мицотакис се е чул по телефона с Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним.

Министър-председателят е поздравил Архиепископа на Атина за предстоящото Възкресение Христово, като също го е попитал за развитието на неговото здравословно състояние.


Г-н Йероним е уведомил министър-председателя, че нещата се развиват много добре и че ще служи редовно в Катедралния Храм на Атина от 16 април нататък.

По-време на разговора, според информацията, г-н Мицотакис е уведомил г-н Йероним за развитието на пандемията от коронавирус като е благодарил на Църквата за значителната помощ, която е указала в това колективно усилие.

Архиепископът подчерта, че Църквата се доверява на Правителството, на трудната и ефективна битка, която самият министър-председател е предприел за опазването на общественото здраве.

Той е отбелязал, че Църквата се намира от години на страната на Държавата по всички въпроси от национално значение, както и в това изпитание. Той добави също, че Църквата следва напътствията и указанията на компетентните власти, като това, което доминира е здравето на всички наши съграждани.

Източник: Ρομφαία

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal