Архиепископът на Албания: Нека предадем светлината на надеждата от едно сърце на друго

Автор: Doxologia INFONEWS
На 15 април 2020 г. Негово Блаженство Архиепископът на Тирана, Дуръс и на цяла Албания г-н г-н Анастасий публикува своето Пасхално послание за 2020 г.
Препубликуваме част от него:
„Днес нашите мисли и поведение са поробени от коронавируса. Но не трябва да допускаме този невидим враг да ни подчинява. Докато стоим вкъщи, не трябва да се изолираме. Напротив – нека се подкрепяме едни други, с прости думи и действия, със състрадателна тишина, с добра воля, с радост. Нещо повече. Не бива да се ограничаваме само в подкрепа на семейството ни. Нека подкрепим нашите приятели, тези, които са отблизо и далеч. Има спешна нужда да участваме в борбата за освобождение от синдрома на страха, който се разпространява неконтролируемо около нас. Бог няма да ни изостави! И от това изпитание ще излезе нещо добро. Тази никога невиждана досега война ще бъде спечелена от нашата всеобща солидарност.
Тази година няма да можем да предадем Светия огън едни на други. Нека обаче да предадем светлината на надеждата и мъжеството в Христос от едно сърце на друго.
Честито Възкресение, скъпи мои братя и сестри! Нека сърцата ни да станат „храм на Живия Бог“ (2 Кор. 6:16).“

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal