Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Арест след събиране на вярващи пред Храма на Свети Пророк Илия в квартал Света Варвара, Атина (VIDEO)

Арест след събиране на вярващи пред Храма на Свети Пророк Илия в квартал Света Варвара, Атина (VIDEO)


Превод: Йордан Георгиев

В петък на 03 април 2020 г. около стотина (100) гръцки роми се събраха пред Храма на Свети Пророк Илия, който се намира в квартала на Атина Света Варвара за обща молитва, предизвиквайки намесата на полицията.

Съгласно комюникето на Гръцката Полиция със съдействието на полицейски Отдел за сигурност в Света Варвара се извършва разследване за идентифициране на лицата, които са нарушили превантивните мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса.


В рамките на разследването са идентифицирани шест (6) души, един от които е арестуван на местопрестъплението и е дал обяснения за своите действия в полицията.

Източник: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Коментар:  Doxologia INFONEWS

Важно е да се отбележи, че 90% от циганите в Гърция са въцърковени и грамотни във верово отношение православни християни. Останалите 10% са мюсюлмани сунити, които са турскоговорещи.

Сред православните гръцки цигани са били засечени лица с крайни фанатични възгледи, известни сред православните среди и полицията в Атина. Те са от групата на т.нар. православни талибани.

Един от тях дори заявява: „както са  умрели (били убити) Светиите, трябва и ние така да умрем“.

Всички заедно казваха Господнята молитва, Богородица Дево, докато осъществяваха своя протест-събиране пред Храма.

Чуваха се дори познатите на всички в Гърция крайно леви и крайно десни възгледи: „Долу ръцете от…“, но в случая те казваха „Долу ръцете от църквите…“.

Предполага се, че са организирани от православните талибани с цел създаване на суматоха по отношение на взетите изключително строги мерки в Гърция.

За радост това са малки групи и не са масово явление. Мнозинството от гърците се подчиниха на заповедите на Правителството и проявиха послушание към Решенията на Свещения Синод на Еладската Църква, Свещения Епархийски Синод на Критската Църква (Вселенска Патриаршия) и към Светия и Свещения Синод на Вселенската Патриаршия.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal